Cercar: 

Exposició de Fotografia: "The many Pink Triangles. Represión Trans: España, Argentina, Chile y Uruguay"

de Luca Gaetano Pira
Data inici: 22/06/2021
Data fi: 26/07/2021
Tipus d'entrada: Lliure
.  Preu: .  Gratuït
.  

El projecte “Els Molts Triangles Roses” va néixer d'una idea del fotògraf Lucca Gaetano Pira qui fa anys va iniciar una recerca sobre la persecució de la comunitat LGBTQ+ durant la dictadura militar a Espanya i va conèixer a algunes supervivents de l'època franquista.
D'aquestes trobades va néixer un primer projecte fotogràfic de retrats: “Els Triangles Roses Espanyols”. Projecte que després s'ampliarà en els dos anys següents.
De fet, Luca viatja per diversos països de Llatino Amèrica i Espanya per a entrevistar nombroses persones homosexuals, transsexuals, lesbianes que van ser perseguides durant les dictadures militars de l'Argentina, l'Uruguai i Xile.
Per què mostrar aquestes cares avui?
Per què contar aquestes històries?
En tots els llocs, a tot el món, la comunitat LGBTQ+ ha estat víctima de repressió, abús, violència física i assassinat. Basta pensar que avui en el món hi ha almenys 600 assassins de persones trans a l'any, sense tenir en compte tots aquests assassinats que no es denuncien.
És important mantenir la memòria històrica del que la comunitat LGBTQ+ de tot el món ha sofert per la intolerància estructural, social i governamental cap a ells.
Perquè les noves generacions han de créixer sabent aquests horrors i no repetint-los.
Perquè tots som testimonis i responsables de les atrocitats que es cometen en nom de la hetero normativitat.
Perquè la discriminació estructural de les forces policials i els governs de tot el món sigui denunciada obertament i deixi de perseguir el clima d'extrema violència perpetuat fins ara.

Inauguració 22 de juny a les 19:30 hores

Centre Cultural La Bòbila - Plaça de la Bòbila, 1 - Telf: 93 403 26 50 (de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 16 a 22 hores Avís legal
Ajuntament de L'Hospitalet