Cercar: 

Exposició de dibuix: Al natural

de Fran Mariscal Mancilla
Data inici: 30/01/2018
Data fi: 23/02/2018
Tipus d'entrada: Lliure
.  
Fran Mariscal Mancilla va néixer a Jerez de la Frontera al 1995.
Des de molt petit em vaig veure envoltat de llibres d'art, còmics, novel•les i pel•lícules que van estimular les meves ganes de transportar al paper tot allò que em fascinava.

Després de finalitzar batxillerat artístic a l'Escola d'Arts de Jerez i col•laborar en diversos esdeveniments, em mudo a Barcelona amb la intenció de seguir formant-me. És llavors quan ingresso a l’Escola Joso, una escola especialitzada en les arts visuals i en la meva principal passió: el món del còmic.

Va ser durant aquesta etapa quan vaig experimentar una faceta que ha acompanyat a tot tipus d'artista gràfic al llarg de la història: El dibuix al natural.

Dibuixar al natural consisteix a plasmar sobre el paper a un model (del sexe, complexió, raça o edat que sigui) en una sèrie de posis que tenen una durada limitada, en general cinc o tres minuts, en altres ocasions la nostra labor serà reproduir una sèrie de passos i moviments al ritme d'alguna cançó que permeti al professional dansar al seu aire.

Reptant-nos d'aquesta manera, cada error comès (que són constants) ajuda a millorar el nostre talent i la nostra destresa per ser artistes més competents; ja que les lliçons que aprenem dibuixant al natural podrem aplicar-les per fer un quadre, per il•lustrar una novel•la, o per crear un còmic.

La meva intenció amb aquesta exposició, és mostrar alguns dels centenars de dibuixos que s'arriben a fer en 3 o 4 anys durant aquestes sessions i com, experimentar amb altres tècniques, em va il•luminar per generar obres una mica millors que les d'ahir, i una mica pitjors que les de demà.
Centre Cultural La Bòbila - Plaça de la Bòbila, 1 - Telf: 93 403 26 50 (de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 16 a 22 hores) - Contacta
Ajuntament de L'Hospitalet