Cercar: 

Federico Underground

Concert
Veure imatge de Federico Underground (nova finestra)
Data: 13/05/2022
Hora: 20 hores

Lorca és com un llac d'inspiració al qual els flamencs tornen una vegada i una altra per a banyar-se en les seves profundes aigües de sentiment i tradició. Camarón de la Isla, amb la seva veu estripada i plena de passió,va agitar aquestes aigües aixecant en ella bells remolins des del més profund.
Federico Underground és una proposta igualment bella, però que en lloc d'agitar les aigües , busseja en elles i ens acosta a la intimitat de Lorca amb serè virtuosisme. Això és sens dubte possible per la immensa qualitat dels músics que formen aquest projecte. La veu de Joaquín Gómez “El Duende” i la guitarra de Manuel Castilla t'acaricien, i el baix d'Agustí Espín i la percussió de Joni Sánchez fan que aquesta carícia flueixi elegant per la profunditat de les aigües calmes. Tots ells es coneixen molt bé per la seva llarga trajectòria en els tablaos barcelonins i es compenetren amb precisió.
Joaquín Gómez va gravar el seu primer disc als 13 anys, ha compartit escenari amb figures com Niña Pastori o El Parrita i la seva qualitat li ha valgut nombrosos premis en prestigiosos concursos de flamenc; Manuel Castilla és un habitual del Tablao Cordobés i ha acompanyat a grans figures del flamenc com Mayte Martín i Miguel Poveda. Agustí Espín porta més de 20 anys en el Tarantos, el primer tablao de Barcelona, i ha treballat amb Duquende, Montse Cortés o el Potito; i Joni Sánchez, un altre habitual dels escenaris barcelonins des de fa més de 15 anys, ha acompanyat a Antonio Canales, Duquende, La Tana i Pitingo entre altres.
Una formació de luxe que hauria fet plorar d'emoció a Federico.

Centre Cultural La Bòbila - Plaça de la Bòbila, 1 - Telf: 93 403 26 50 (de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 16 a 22 hores Avís legal
Ajuntament de L'Hospitalet