Cercar: 

MADRE, de Marisol Méndez

Off Revela't 2022 Festival Internacional de Fotografia Analògica de Vilassar de Dalt
Veure imatge de MADRE, de Marisol Méndez (nova finestra)
Data inici: 13/09/2022
Data fi: 02/10/2022
Tipus d'entrada: Lliure
.  

MADRE desafia la mirada masclista i classista que impera a Bolívia. El projecte es proposa explorar la influència de la raça i la religió en la representació de la dona boliviana, celebrar la diversitat i complexitat de l'experiència femenina i examinar les tibants idiosincràsies del país.

La sèrie es compon de material d'arxiu intervingut i retrats de dones bolivianes i el seu context. A través de l'àlbum familiar es qüestiona la història oficial i es desconstrueixen nocions patriarcals i colonials. Els retrats estan imbuïts de gestos performatius i al·ludeixen a iconografia religiosa, però en oberta oposició a ella. En els mateixos, les dones encarnen els arquetips de la Mare de Déu i María Magdalena fecundats per a reflectir tradicions andines. Barrejant memòries i observacions MADRE examina el sincretisme com a trama cultural.

Situades entre el documental i la ficció, les imatges descriuen una existència interconnectada per elements físics i mitològics – una dansa entre el Hanan Pacha i el Uku Pacha - on la dona experimenta potencialitat, mutació, pèrdua, declinació i mort.

 

Centre Cultural La Bòbila - Plaça de la Bòbila, 1 - Telf: 93 403 26 50 (de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 16 a 22 hores Avís legal
Ajuntament de L'Hospitalet