Cercar: 
Coproducció de Dazbog Producciones i Projecte Vaca

Se alquila vientre de mar feliz

dirigida per Ariadna Martí de Puig
L'agència-clínica Criogenia Excelsis és un rendible negoci d'intermediaris del “servei de lloguer de ventres”, entre dones empobrides, i parelles infèrtils i adinerades, usualment del nord de l'hemisferi. Sofia, una jove colombiana, immigrant als Estats Units donarà més d'una bolcada a la seva vida quan decideix, molt a la lleugera, convertir-se en un “ventre de lloguer”. Per part seva, un famós futbolista ho arriscarà tot per complir el somni de la seva parella: convertir-se en pares d'un parell de bebès engendrats amb els espermatozoides dels dos i amb l'ajuda de la ciència. Per part seva, una ginecòloga està explorant la seva faceta més artística sent presentadora d'un reality xou.
En Es lloga ventre de mar feliç, explorem les diverses arestes d'aquesta crua realitat entre el nord i sud de l'hemisferi, o entre països pobres i rics, en la qual ja és un fet la compra de bebès de disseny i a comanda, i les granges de dones; realitat que encara no té un clar i comú marc legal mundial.
Quin món estem engendrant quan el procés reproductiu escapa per primera vegada a la naturalesa? Existeix el dret a ser pares contra la natura o és només una construcció d'aquesta era de consum en la qual es mercantilitza fins amb el desig de ser pares? Fins a on la dona és propietària de la seva llibertat, del seu cos, o està oprimida per la seva condició geopolítica, per a optar per oferir el seu úter (i la resta del seu cos i ànima) en “lloguer”? Qui pensa en els drets d'aquests bebès a rebre lactància materna, i a no ser tractats com a mercaderia?
Centre Cultural La Bòbila - Plaça de la Bòbila, 1 - Telf: 93 403 26 50 (de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 16 a 22 hores Avís legal
Ajuntament de L'Hospitalet